Translate

2013. december 4., szerda

FÖNÍCIAIAK DÉL - AMERIKÁBAN







A Föníciaiaknak a feltevések szerint az Amazonas folyó völgyében több kisebb - nagyobb településük volt, amiket elhagytak és később a Perui őserdőkbe költöztek, ahol részt vettek a Chachapoya kultúra felvirágzásában.
Sokak számára köztudott, hogy a Föníciaiak kiváló hajósok voltak és elsőként ők kerülték meg Afrikát.
Semmi sem zárja ki, hogy kitűnő hajóikkal és tengerjáró képességeik birtokában véletlenül avagy szándákosan eljutottak Amerikába és tudásukkal kisebb - nagyobb mértékben hozzájárultak a helyi kultúrák felemelkedéséhez .
Miután a Spanyolok 1530-ban megszállták  Peru-t a Spanyol történész Joseph de Acosta meg volt győződve arról , hogy a Spanyolok megtalálták Salamon király elveszett bányáit . Gunnar Thompson azt állítja , hogy az üres bányában aknákat találtak amiket a Föníciaiak készítettek .
A Peruiak a szerzett kitermelt arany egy részét kiegészítésként a fém eszközökkel és a textilekkel importálták .
Megtanulták a Föníciaiak titkait képező réz és ón ötvözetből a különféle fém öntési technikákkal fegyvereket és ékszereket gyártani .

 Ugyancsak Peruban  Gene Savoy 1989-ben  Gran Vilaya közelében egy barlangban Föníciai és Héber hieroglifákhoz hasonló feliratokat talált . A terület az ősi Chachapoya civilizációhoz tartozik.
Előkerültek leletek Föníciai leletek a Mochica Kultúrából pl. egy fejpánt Föníciai felirattal .
Közép - Amerikában a Maja Palenque romvárosból többek közt egy kőszarkofág Föníciai 
stílusban .....


A rövid bevezető után lépjünk be a misztikus Brazília földjére .


Dr. Peter W. Lund, (  1801 – 1880 ) a nagy Dán tudós jött az elméletével , hogy  Brazíliában egy ősi civilizáció alakult ki Föníciai hozzájárulással .
Brazíliában vidéki térségekben még mindig hallani a megkövesedett városokról , mint például az egyikről az úgynevezett "Sete Cidades" ( Hét város ) Piaui államban és más államokban , mint például a Mato Grosso, Goiás és Amazonas államokban .
A São Luis dos Cáceres várostól fel északra  Matto Grosso államban  vannak olyan helyek amelyek azt mutatják , hogy léteznek az eltemetett városok .

Pedra Pintada , Roraima állam , Brazília


A Brazil Paraiba állam területén talált  Föníciai felirat fordítása röviden: A Vörös -Tengeren szálltunk hajóra, de a hajóinkat elválasztotta a vihar és csak 12 férfi és 3 nő ért  partot egy távoli parton.
1872-ben Francisco Pinto a Brazíliai dzsungel mélyén egy barlangban 250 furcsa feliratot talált a sziklákra vésve.
1900-as évek Bernardo da Silva Ramos ugyancsak a Brazíliai dzsungelben köveken írásokat .
 Rio d Janeiro mellet egy függőleges sziklafalon 300 méter magasan Föníciai feliratok vannak , melyeket sikeresen le is fordítottak .
Itacoataira do Ingá , Paraiba állam , Brazília
Pedra do Ingá , Piaui állam , Brazília

Pedra do Inga , Piaui állam , Brazília

Apollinaire Frot Francia kutató a Föníciai feliratok összegyűjtése érdekében beutazta a Brazil  Minas Gerais, Goiás, Mato Grosso és a Bahia államok hegyeit .  
 Frot nyilatkozata szerint ” a feliratok amiket ő összegyűjtött oly sok , hogy ha valaha is publikálnák minden megtelne a megszámlálhatatlan mennyiségű  leletekkel".
Az összes ékírásos feliratokat felfedezték az Amazonas vidékén , a Ararí folyó területén , valamint  Francia Guyana és Suriname területén , a hieroglifák és a kő karakterek egyértelműen mutatják , hogy eredetük Arámi, Szír , Sumer és Szanszkrit .
A Nemzeti Történeti Múzeum sok fényképet mutat a hatalmas feliratokról , amelyek széles körben elterjedt a Solimoes folyón addig a pontig, ahol a neve átváltozik Amazon River ( a Ararí a Madeira folyó). Ezek a feliratok egy kicsit megmutatják a nagyságát a többieknek ami létezett  egész Brazíliában .
A feliratok fordításai utalnak arra , hogy a Föníciaiak munkálkodtak Brazíliában és  kereskedelmi tevékenységet gyakoroltak a távoli vidékekkel  .
 Néhány felirat mutatja, hogy az Atlantisz  elsüllyedését követően a  túlélők Észak-Afrikába mentek , hogy megtalálják az Egyiptomi birodalom és sok más nemzet  által a  ma úgy ismert  "Közel-Keleti" régiót .
A feliratok  beszélnek a bibliai özönvízről , hogy szerintük nem volt általános a katasztrófa csak egy helyi kataklizma volt a Mezopotámiai régióban.
A gazdasági vezető állam , amelynek a kereskedelme másoktól függött Föníciának egyfajta stabilitást, adott , amely lehetővé tette, hogy létezzen , hogy olyan sokáig fenn maradjon erős fegyveres erők nélkül . Fönícia túlélte az Egyiptomi , a Szíriai és az Asszír hegemóniát és a Perzsa uralmat  .
Végül egy új betolakodó faji elem jelent meg Európából . Fönícia megremegett . Először a Görög invázió élén Nagy Sándortól  és későbbiekben a Római légiók hatalmától .
A háborúktól a kereskedelmi gyakorlatok megszakadtak a távoli gyarmatokkal és az eladó csarnokok elhagyatottakká váltak , elkezdte megsemmisíteni a helyi lakosság. A távolabbi területek lakossága  messze a nagyvárosoktól , visszavonult primitív állapotba .
Bár ezek csak elméletek, de ez megmagyarázná a szőke hajszínt  és a különböző fizikai jellegeket amelyek megtalálhatók néhány Brazil Amazonas vidéki indián törzsben . Ez magyarázná a világos bőrt és a nagy számú Föníciai kifejezéseket és szavakat  amiket Tiriós indiánok használtak .
Karthágó a legnagyobb a Föníciai gyarmat túlélte és tovább virágzott  , ő örökölte a tengeri kereskedelmet az ősi gyarmatosító városokban.
Hérodotosz a híres görög történetíró azt mondja , hogy "a Karthágói szenátus közzétett egy rendeletet  annak érdekében, hogy megtiltsa halál büntetés terhe mellett szervezni  , vagy hogy kirándulásokat tegyenek az Atlanti-óceán másik oldalán , mert a gyakori utazások kiürítették az emberi forrásokat a fővárosban. "

Brazília tele van maradványokkal amik megerősítik a Föníciaiak jelenlétét a földön és minden jel arra mutat, hogy a megszállásuk koncentrálódott az Északkeleti régióban.
Piaui államban fedezték fel a Longá és Parnaiba folyók összefolyásánál , hogy van egy tó , ahol egy Föníciai hajógyár és a kikötő  hely volt fenntartva kikötőként a "Carpássios"  hajóknak  (régi hosszú utazási hajók ) .
A Mearim folyótól  északra  Maranhão államban a Pindaré és Grajaú folyók összefolyásánál  található a Pensiva tó ( Maracu ).
A tó határán  található hajógyárak és a megkövesedett fák tartalmaznak vastag karom és bronz csapokat . Raimundo Lopes kutató ásott azon a helyen  a húszas évek végén és fedezte fel a tipikus Föníciai eszközöket.
 Rio Grande do Norte államban az Extremoz - tóban egy Föniciai hajó által használt horgonyt találtak .  
A Camocim (Ceara Állam), Parnaiba (Piaui állam) f és a Mearim (Maranhão állam ) folyók bejárati hozzáféréseinél kő és mész falak vannak amiket a régi Föníciaiak építettek . 

Padra Pintada , Roraima állam , Brazília , alfabetikus karakterek ie. 4.000



Carpássios



Föníciai Carpássios hajó



Nincsenek megjegyzések: